Stiltyper – hvem er du?

Find din stil

I bogen Frumpy to Fabulous identificerer imagekonsulent Natalie Jobity 7 stiltyper baseret på brugen af tøj, smykker og andet tilbehør:

  1. Den traditionelle. Tidløs, klassisk og funktionel stil med enkle linjer. Nederdele altid til knæene og figursyede jakker, neutrale farver, ingen mønstre. Ringe og andre smykker er diskrete.
  2. Udendørstypen. Afslappet, komfortabelt og klassisk stil med vægt på sportswear og en basisgarderobe bestående af jeans, sweaters og t-shirts. Gerne lag på lag. Tilbehøret er minimalt – ikke meget mere end en vielsesring.
  3. Den sofistikerede. Elegant, perfektionistisk og tidløs stil. Looket er altid ensfarvet look (konstrasterne ses primært ved brug af forskellige ægte materialer). Smykkerne er smagfulde og meget dyre.
  4. Forføreren. Sexet og glamourøs stil med fokus på talje, bagdel og barm. Altid tætsiddende, afslørende tøj suppleret med rød læbestift og smokey eyes til fest. Masser af smykker, f.eks. lysekroneøreringe, chokers, ankelkæder og tåringe.
  5. Romantikeren. Bløde og feminine linjer, ingen skulderpuder og skarpe snit. Søde detaljer som smock, kalvekrøs, blonder, sløjfer, pufærmer og masser af blomstermønstre. Lækre men ikke alt for markante smykker, f.eks. eventyrlige charms og ringe med blomster.
  6. Eklektikeren. Original, kunstnerisk og lettere nørdet stil. Et modigt mix af mønstre, farver og stilarter, selvsyet unikt tøj og markante smykker, gerne vintage.
  7. Divaen. Dramatiske linjer og markante kontraster, skulderpuder og pangfarver suppleret med en voldsom makeup og skarp frisure og store statement smykker, f.eks. ekstreme ringe

De fleste kvinder er en blanding af 2-3 af disse stiltyper. Vi kan sagtens være én type på kontoret og en anden til fest -hvem er du?