Categories
Aktuelt Sølvringe

Blå

Blå er ikke bare blå, men en bred vifte af nuancer fra den sarteste isblå til mørk marine. Blå signalerer ofte seriøsitet, alvor og hemmelighedsfuldhed, ten blå hav og den blå himmel. Blå signalerer også overgangen fra lys til mørke og fra dag til nat, idet tusmørketimen kaldes for den “blå time”.

Blå er også en royal farve. De fleste kongelige ordner domineres helt eller delvist af blåt. Den danske Elefantorden, den svenske Serafimerorden, den franske Helligåndsorden samt den engelske Hosebåndsorden er eksempler. Man taler også om at have blåt blod i årerne, ligesom man kan blive optaget i “den blå bog” eller “få det blå stempel”.

I mange kulturer er den blå farve knyttet til guder og det guddommelige. I den vestlige kultur er blå Jomfru Marias farve efter hendes blå kappe. Blå var også farven på Odins kappe.

Der er rig mulighed for at finde en blå ring hos Spinning: Navette blå, Blue velvet og Little Prince. De viste ringe er alle nedsat til 75-80 kr.

Navette blå
Blue velvet
Little Prince
Det blå hav og den blå himmel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *